Higienično sušenje rok | Dyson
Družina izdelkov Dyson Airblade

Edinstveno zasnovana, higienska tehnologija sušenja rok

Leta 2006 smo predstavili izdelek Dyson Airblade™, avtomatski sušilnik za roke s senzorjem in s filtracijo HEPA za prečiščevanje zraka, ki se uporablja za sušenje rok.

Sušilniki za roke Dyson Airblade™, ki jih poganja Dysonov digitalni motor, najhitreje higiensko osušijo roke z zrakom, prečiščenim s filtrom HEPA.

Le Dyson suši kot Dyson.
Preizkušanje aerosolizacije sušilnikov za roke Dyson AirbladeTM

Higiensko in dokazano varno s strani neodvisnega laboratorija.1

Brezkontaktno. Filtrirano skozi HEPA. Brez papirnih odpadkov.

Dokazano ne aerosolizira več kot papirnate brisače.2 Brez odpadkov.
Diagram sušilnikov za roke Dyson AirbladeTM v preizkusnem laboratoriju Airmid.

Kako so neodvisni preizkusi potekali

Naš cilj je ugotoviti, koliko aerosolov so ustvarili sušilniki za roke Dyson Airblade™ v primerjavi s sušenjem s papirnatimi brisačami ali s pranjem rok, vendar brez sušenja.
Neodvisne preizkuse je opravil laboratorij Airmid Healthgroup v nadzorovanem okolju, in sicer z umivalnikom, papirnatimi brisačami in sušilniki za roke Dyson Airblade W+D, dB, V in 9kJ. Vsak preizkus je bil opravljen trikrat s papirnatimi brisačami in sušilniki za roke, ki so bili uporabljeni v ločeni preizkusih.
Rezultati so dokazali, da ni noben sušilnik za roke Dyson Airblade™ bistveno vplival na zrak v okolici. To pa podpira predhodne študije, ki so dokazale, da so sušilniki za roke tako higienični kot papirnate brisače.

V skupno število živih mikroorganizmov (bakterije) za vzorčenje P delci/aerosoli za vzorčenje

Neodvisni rezultati preizkusov

Kaj so neodvisni preizkusi pokazali

Dokazano ne aerosolizira več kot papirnate brisače.2 Brez odpadkov.
Dokazano nima bistvenega vpliva na zrak v okolici.2 
Slika, ki predstavlja lase in druge manjše delce

Kaj je aerosolizacija?

Aerosolizacija je proces ustvarjanja aerosolov. Aerosoli so majhni tekoči ali trdni delci ali kombinacija obeh, ki se sprosti v plinu (običajno zrak).

Njihova sestava se lahko razlikuje glede na njihovo tvorbo, pri tem pa lahko vsebujejo bakterije ali viruse. Velikost aerosolov je lahko različna, majhni pa so lahko tudi 0,3 mikronov.

Medtem ko večji, težji delci običajno padejo na tla, ti manjši delci pogosto ostanejo v zraku oziroma se »aerosolizirajo«. Aerosoli so povsod okoli nas.
Filter HEPA sušilnika za roke Dyson Airblade 9kJ z ujetimi delci

Filtri HEPA lahko ujamejo delce, velikosti najmanj 0,1 mikrona

Vsi sušilniki za roke Dyson Airblade™ uporabljajo filtracijo HEPA za sušenje rok s prečiščenim zrakom.

Preizkušeno in dokazano ujamejo 99,95 % delcev, velikosti najmanj 0,1 mikronov.3 Prav tako lahko filter ujame bakterije in viruse.

Sušenje rok z zrakom, prečiščenim s filtrom HEPA, in ne z umazanim zrakom.
Senzorska tehnologija v sušilnikih za roke Wash+dry, 9kJ in V

Brezstična tehnologija

Sušilniki za roke Dyson Airblade™ uporabljajo senzorsko tehnologijo. Zasnovani so za higiensko uporabniško izkušnjo brez dotika.

Senzorji so programirani za zaznavanje in avtomatsko sušenje rok. Uporabnikom tako omogočajo vzdrževanje razdalje med rokami in napravo.
Dyson Airblade Wash+Dry ima infrardeče senzorje LED za avtomatsko zaznavanje rok tako za umivanje kot za sušenje. Za inteligentno preklapljanje med načinom umivanja in sušenja.
Dyson Airblade 9kJ je opremljen z infrardečimi senzorji časa preleta, ki sprožijo zračni tok, prečiščen s filtrom HEPA, in so zasnovani za optimalno uporabniško izkušnjo.
Dyson Airblade V je opremljen s kapacitivnimi senzorji za samodejni vklop in izklop zraka, prečiščenega s filtrom HEPA, ko se roke približajo območju zaznavanja.

Dokazano higienski z neodvisnim preskušanjem

NSF International

Proizvajalci, regulatorji in potrošniki se ozirajo k NSF International za razvoj standardov za zagotavljanje javnega zdravja in certifikacijskih programov, ki pomagajo varovati hrano, vodo, potrošniške izdelke in okolje na globalni ravni.

Sušilnika za roke Dyson Airblade V in Dyson Airblade dB imata certifikat NSF P335.
NSF International logo

Dokazano higienski z neodvisnim preskušanjem

HACCP International

HACCP International je vodilna organizacija za varnost hrane, specializirana za certificiranje varne oskrbe s hrano, izdelkov in opreme, ki se uporabljajo v živilski industriji.

Izdelki, ki jih certificira HACCP International, so bili neodvisno ocenjeni in so neoporečni. Izpolnjujejo visoke standarde svojih strank na maloprodajni ravni, hotelov, bolnišnic in gostincev.

Sušilnika za roke Dyson Airblade dB in Dyson Airblade Wash+Dry sta certificirana za uporabo v okoljih za pripravo hrane v skladu z zahtevami sistemov certificiranja za varno hrano HACCP International.
Logo HACCP International

Dokazano higienski z neodvisnim preskušanjem

Univerza v Bradfordu

Študija Univerze v Bradfordu, objavljena v vestniku Journal of Applied Microbiology4, je pokazala, da je tehnologija Airblade™ ravno tako higienska kot papirnate brisače.

Vendar pa obstajajo praktične težave pri dobavi in ​​odstranjevanju papirnatih brisač, ki lahko povzročijo širjenje bakterij.
Logo Univerze v Bradfordu
Ženska uporablja sušilec za roke Dyson Airblade Wash+Dry

Hiter čas sušenja

Temeljito umivanje in sušenje rok dokazano zmanjšujeta širjenje bakterij in virusov.

Čas sušenja sušilnikov za roke Dyson Airblade™ je 10-14 sekund5. Pomagajo zmanjševati prisotnost bakterij na rokah4.

Potrjena učinkovitost po vsem svetu

Od uvedbe prvotnega sušilnika za roke Dyson Airblade™ leta 2006 ga je v toaletnih prostorih po vsem svetu uporabilo milijone ljudi.

Čeprav ima posamezna naprava pet let garancije, je zasnovana tako, da lahko z ustreznim vzdrževanjem roke suši še veliko dlje. V nasprotju s papirnatimi brisačami, sušilnika za roke Dyson Airblade™ ne bo zmanjkalo.
Umivanje rok z milom

57 odstotkov anketirancev je navedlo, da si od začetka pandemije Covid-19 umiva roke z milom in vodo vsaj 8-krat na dan.

Dysonova globalna raziskava o vedenjih v toaletnih prostorih 20206
Toaletni prostori s sušilniki za roke Dyson AirbladeTM

56 odstotkov anketirancev bi se počutilo bolj sproščenih pri uporabi sušilnika za roke, če bi vedeli, da ga dobavlja Dyson.

Dysonova globalna raziskava o vedenjih v toaletnih prostorih 20206
Sušenje rok s sušilnikom za roke Dyson 9kJ

53 odstotkov anketirancev, ki jih bolj skrbi uporaba javnih toaletnih prostorov, je navedlo, da bi se počutili manj zaskrbljene, če bi vgradili brezstične sušilnike za roke s filtri za prečiščevanje zraka.

Dysonova globalna raziskava o vedenjih v toaletnih prostorih 20206
Sušenje rok s sušilcem za roke Dyson Airblade Wash+Dry

58 odstotkov anketirancev je izbralo aktivacijo brez dotika kot eno izmed funkcij, ki jih pomiri pri uporabi sušilnika za roke.

Dysonova globalna raziskava o vedenjih v toaletnih prostorih 20206
Sušilec za roke Dyson Airblade V s filtrom HEPA

47 odstotkov anketirancev je izbralo »filtre za prečiščevanje zraka, ki se uporablja za sušenje rok« kot eno izmed funkcij, ki jih pomiri pri uporabi sušilnika za roke.

Dysonova globalna raziskava o vedenjih v toaletnih prostorih 20206
Ženska, ki si suši roke s sušilnikom Dyson Airblade V Sušenje rok s sušilnikom Dyson Airblade Wash+Dry Ženska, ki si suši roke s sušilnikom Dyson Airblade 9kJ

Odkrijte nabor sušilnikov za roke Dyson Airblade™

Dyson Airblade Wash+Dry
Umivanje in sušenje pri umivalniku

S tehnologijo Airblade™ se uporabnikom ni treba premakniti do ločenega mesta za sušenje rok, zato na tleh ni več toliko kapljic vode.
Dyson Airblade 9kj
Oblika Curved Blade™

Dve ukrivljeni odprtini 0,45 mm ustvarita zračni tok s hitrostjo 625 km/h, ki sledi obrisu rok in v krajšem času odstrani vodo.
Dyson Airblade V
Protibakterijska površina

Sušilec za roke Dyson Airblade V iz niklja ima protibakterijski in protivirusni dodatek, ki dokazano zmanjšuje širjenje bakterij in virusov7 na površinskem materialu oz. materialu ohišja.

Pogosto zastavljena vprašanja

Ali šobni sušilniki/sušilniki za roke Airblade prenašajo bakterije?
Obstajajo številne študije, ki jih industrija papirnatih brisač uporablja za podporo drznim in netočnim trditvam. Na splošno te študije niso bile izvedene v pogojih ali scenarijih, ki posnemajo resnično življenje ali dejansko situacijo, ki bi jo človek razumno izkusil pri uporabi sušilnika za roke Dyson AirbladeTM. Raziskovalci, ki so izvedli te študije, so lahko dosegli takšen rezultat le tako, da so si roke močno okužili z bakterijami in virusi ter jih posušili s sušilcem za roke Dyson Airbalde, ne da bi si prej umili roke.

Nasprotno pa je raziskava Univerze v Bradfordu pokazala, da s pravilno uporabo sušilnika za roke Dyson Airblade™ količino bakterij na rokah zmanjšamo do 40 odstotkov4.
Kaj pomeni HEPA?
HEPA je filter za zelo učinkovito zadrževanje zračnih delcev. Da bi bil pristen HEPA filter, kakršen je standardno vgrajen v vse sušilnike za roke Dyson AirbladeTM, mora prestati standarde preskušanja EN1822-5 in IEST-RP-CC001.6. Kakršen koli filter, ki ne navaja, da gre za HEPA filter, morda ne bo tako zelo učinkovit.
Ali naj za sušenje rok uporabim papirnato brisačo ali sušilec za roke? Kateri je bolj učinkovit?
Umivanje rok je ključni način za zmanjšanje širjenja bakterij in virusov. Pravilno sušenje rok je pomemben korak v tem procesu, saj lahko vlažne roke razširijo do 1000-krat več bakterij kot suhe roke8. Dokazano je, da so sušilniki za roke Dyson AirbladeTM pri sušenju rok tako higienski kot papirnata brisača9, vendar niso škodljivi za okolje in ne prinašajo visokih stroškov uporabe.
;